Η ιστορια μας….

Μια καινούργια και πολλά υποσχόμενη ομάδα μπαίνει δυναμικά στα κολυμβητικά δρώμενα της Κατερίνης στις 23 Νοεμβρίου 2016.

Ο ΑΠΟΚ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2016 μπροστά στην ανάγκη να δημιουργηθεί κάτι σύγχρονο και διαφορετικό που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και προσδοκίες παιδιών και γονέων.

Πρωτεργάτης της ιδέας υπήρξε ο επί δεκαετίες προπονητής στο κολυμβητήριο της Κατερίνης Κώστας Μισαηλίδης, που  μαζί με τους επίσης προπονητές, Γιώργο Παπαδόπουλο και Γιώργο Κωνσταντινίδη κατάφεραν τον Νοέμβριου του 2016 να ξεκινήσουν την λειτουργία της ομάδας προσφέροντας πρωτότυπες ιδέες, πλούσιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και βέβαια άριστη οργάνωση και επαγγελματισμό που συνδυάζει την εμπειρία και την γνώση με τις απαιτήσεις της σύγχρονης προπονητικής επιστήμης. Πολύτιμη ήταν η συμβολή και η βοήθεια των άλλων δυο συνεργατών, Χριστίνας Κρίτου και Σόνιας Ουκουτζιόγλου.

Πολύ γρήγορα, ο Ποσειδών έγινε ο πρώτος σε δυναμικότητα, σύλλογος της πόλης, απολαμβάνοντας μεγάλης αποδοχής και εκτίμησης και έφτασε σήμερα να έχει στο δυναμικό του επτά (7) προπονητές για τα τμήματα μικρής και μεγάλης πισίνας.

Από το πρώτο κιόλας καλοκαίρι λειτουργίας (2017), ο σύλλογος έλαβε μέρος σε επίσημους αγώνες της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΟΕ) με μεγάλο αριθμό αθλητών, κάνοντας εμφανή την παρουσία του στα κολυμβητήρια της βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Το καλοκαίρι του 2019, η αθλήτρια του Ποσειδών Ελισάβετ Σκρέτα, έγινε η πρώτη κολυμβήτρια που κατάφερε να πιάσει το όριο πρόκρισης και να λάβει μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης, στην κατηγορία πανκορασίδων Β’ και το αγώνισμα 50 μέτρα ύπτιο.  

Το μέλλον μας ανήκει……Ποσειδών!!!